vineri, 4 aprilie 2008

Ramada - Sala Gamma...

Ma gandeam... sa scriu....?sa nu scriu...?sa scriu .....? sa nu scriu.....? ...sa scriu mai bine!
Si pentru ca am simtit nevoia sa interactionez in blogosfera va scriu despre evenimentul de la Ramada. Mare lucru nu s-a intamplat. Un touroperator din Bucuresti, nu dau nume sa nu fac publicitate, a venit la Sibiu sa isi prezinte serviciile de circuite si sejururi...toate bine si frumoase.
Intram in sala Gamma, o sala de conferinta si incepe sa vorbeasca directorul general al agentiei. Ma asteptam la un un discurs maraton, ma si vedeam in Barcelona, Anglia si cea mai prezentat el acolo. Ceea ce mi-a atras atentia a fost limbajul pe care s-a hotarat sa il adopte domnul director, (cred ca a fost o decizie de moment ca altfel , Raluca responsabila cu imaginea in agentia cu pricina, l-ar fii sfatuit ca limbajul e cam....prea " de gasca") Vocabularul domnului era ceva cam restrans, la fiecare pachet turistic prezentat, dintr-o anumita tara, nu intarzia sa spuna cat de "misto " sau "beton" e acolo....si bineinteles ca Totul e "super tare" si "super misto". De la faptul ca domnul director general, inainte de a incepe conferinta, a fumat tigara dupa tigara, practic le suda, in momentul cand m-am hotarat sa fumez si eu una a venit la mine poruncitor, ca un director general ce este, si imi ordona sa intaru....( am stat in holul acela 20 de min dupa ora stabilita, adica 16...si dupa 20 de min ma hotarasc si eu sa fumez o tigara si trebuie sa o sting? Way?)
Sa trec mai departe...ati crezut ca s-a terminat....nu !
Ma intorc in hol...inainte de a incepe prezentarea. Ma uit in jurul meu...nu eram surprinsa , nu era presa...nici eu nu trebuia sa fiu acolo. Insa o buna prietena de a mea, directoare la o agentie, Maxitravel, am spus numele ca vreau sa-i fac reclama, m-a rugat sa o insotesc. Zis si facut!
Ma asteptam ca lumea prezenta acolo sa fie mai Vesela, mai vorbareata, mai ELEGANTA. Ma uitam la toate doamnele de acolo..lipsea coloristicul fluturasilor din posta. (zilele trecute am primit pliante de la diferite agentii de turism care ma invitau sa imi petrec sarbatorile pascale in tari exotice ,pliantele aratau foarte bine).
Asadar, "doamnelor directoare" de la toate agentiile din Sibiu, va rog, cizelati-va!

joi, 3 aprilie 2008

Mereu avem nevoi...

WOW...AM SI EU UN BLOG!

Aş vrea să credeţi şi să "nu cercetaţi", e super uşor să iţi faci blog.
Mă întrebam la un moment dat, atunci cînd vizitam diferite blog-uri, oare de ce persoanele în cauză îşi dau toată silinţa din lume să îşi facă blog. Evident citeam toate noutăţile...si într-un fel îmi intrase în obişnuiţă să vizitz blogurile lor. Nevoia de a comunica, îmi spuneam. Acesta trebuia să fie motivul. Da ! trebuie sa recunosc, acum avem o şansă uluitoare de a interacţiona cu toţi cei pe care îi cunoştem sau simţim nevoia să îi cunoştem. Deşi nu eşti niciodată singur, în redacţie sau acasă,pe srada sau în cafenele, uneori simţi nevoia să vorbeşti cu voce tare dar să nu ţi să raspundă. Nici nu ştiu dacă se înţelege ce am vrut să spun. Uneori e clar, avem nevoi... si poate, uneori peste puterea noastră de a întelege. Nu e un mister, sigur cineva are deja raspunsul pentru aceste nevoi.
Am abordat o discuţie banală dar uneori nerecunoscută de majoritatea din noi
Ca şi faza cu blogul meu. Am vrut blog, de ce? O nevoie clară? nu! ok, atunci de ce? nu ştiu, pur si simplu, am vrut un blog. De ce? pentru ca am vrut sa ţip în gura mare? pentru că am vrut să fiu băgată în semă? că nu aveam o altă ocupaţie? AM vrut un blog!!!!
ok ..îl am şi ce fac cu el?