sâmbătă, 27 septembrie 2008

FII marcă inregistrată !

_Nu o să vă vorbesc despre "arta românească" expusă în Germania, vorbeşte toată presa despre asta. Eu vreau să lansez o întrebare: _v-aţi gândit vreodată să faceţi din numele voastre o marcă înregistrată? Aici vreau să lansez întrebarea acelor persona publice din Romnaia, mai ales "divelor" că tot vorbeşte toată lumea de dive.
Dacă nu ştiaţi(...deşi sunt convinsă că toată lumea ştie), de câteva zile ziaristul Ion Cristoiu si-a inregistrat numele la OSIM (OFICIUL DE STAT PENTRU
INVENŢII ŞI MĂRCI)
_Ce să spun? BRAVO LUI!!!! sau _nu?
Nu ştiu dacă manelistul Guţă a creat acest precedent, îmi aduc aminte că la o emisiune Teo a avut doi invitaţi celebrii, Nicolae Guţă şi Liviu, care erau în toiul unui scandal public pe tema folosirii ilegale de către Liviu a numelui de Liviu Guţă, fapt care a determinat acţiunea lui Nicolae Guţă de a face marca înregistrată din numele lui. În consecinţă, "frumoasa emisiune" s-a transformat într-un proces public, întrerupt de calupul publicitar forţat. Nicolae Guţă îl amneiţa pe Liviu Guţă că îl va da în judecată pentru prejudiciu adus. Interesant... Nicolae Guţă a facut afirmatia că, Liviu a facut "carieră manelistă" datorită folosirii numelui de Guţă şi că şi-a vândut muzica datorită creării aceste confuzii. În concluzie: Liviu a avut succes numai datorită faptului că a folosit numele de scena LIVIU GUTA.

_E ceva similar şi în povestea domnului Ion Cristoiu care a venit repede în faţa naţiunii pe antena 3, dacă tot e prezent la Sinteza Zilei, să işi explice acţiunea, ceva de genul, cei de la Evenimentul Zilei işi vând foarte bine ziarul pentru că este domnia lui trecut în casuţa redacţională,(vezi litigiul cu cei Evenimentul Zilei).
_Evident că toată lumea cunoşte activiteatea de ziarist a domnului I.C deşi părerea mea este alta despre domnia lui, adikă, cred că activitatea lui din ultima perioada îl plasează mai mult alături de breasla analiştilor politici. Nu vreau să par răutacioasă însă numele lui este mai mult asociat de cel al domnului Gâdea, de pe antena 3. Nu vreau să se înteleagă de aici că domnul mai sus menţionat este mai putin ziarist, nici gând, rămâne la latitudinea sa unde doreşte să facă carieră.
_Am avut plăcerea să îl văd şi să îl ascult in anfitretul Facultaţii de Jurnalistica când eram studentă. Un om scund, îmbracat în vesta de acum celebră şi cămaşa în carouri. Nu am înţeles mai nimic din seminarlul acela, vorbea repede şi peltic. De atunci am încetat să îi urmămresc cariera ziaristică, nu mi-a inspirat absolut nimic din ceea ce mă aşteptam. Iar după ataţia ani imi reconfirm gestul, nu are nimic din ceea ce mă aşteptam, pur şi simplu nu îmi inspiră nimic.